На Донеччині судитимуть мешканця Маріуполя, який брав участь у катуванні та розстрілі українських військовослужбовців

26.10.2016 08:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
На Донеччині судитимуть мешканця Маріуполя, який брав участь у катуванні та розстрілі українських військовослужбовців

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за обвинуваченням мешканця Маріуполя, який у складі незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" вчинив особливо тяжкі злочини по відношенню до українських військовослужбовців.

В ході розслідування встановлено, що наприкінці липня 2014 року група військовослужбовців Збройних сил України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області, перебувала з оперативним завданням в районі села Латишево Шахтарського району, яке на той час було захоплене бойовиками.

Після спілкування з прибулими військовими, один з місцевих мешканців, будучи прихильником терористів, під приводом поїздки у місто Сніжне до дружини виїхав із села та повернувся назад у супроводі не менш 4 одиниць важкої бронетанкової техніки і озброєних бойовиків, серед яких знаходився 30-річний мешканець Маріуполя.

За його участю терористи оточили місце дислокації групи військовослужбовців та вчинили бій, в результаті якого 10 бійців загинули, а ще п’ятеро попали у полон. Встановлено, що саме вказаний маріупольчанин особисто застосовував до заручників фізичне насильство і катування.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

З огляду на те, що чоловік і досі знаходиться на тимчасово окупованій території, прокуратура Донецької області звернулась до суду з клопотанням про його заочне засудження. За вчинення вказаних злочинів поплічнику терористів загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.



Теги: Донбасс, Мариуполь, суд, боевик, пытки, АТО
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх