"Володар" авто із зони АТО

30.10.2016 16:01
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
"Володар" авто із зони АТО

Полковник Сергій Пеккоєв обіймає посаду офіцера з питань технічного забезпечення Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), що діє в зоні проведення АТО. Завдяки його роботі тут все їздить, працює і просто не дає збоїв. Чи важко все організувати саме так?

Ось, що пише з цього приводу прес-центр штабу АТО:

"Всю наявну техніку офіцери СЦКК отримали з частин. А який з командирів буде віддавати комусь найкраще… Звичайно УАЗИ та вантажівки приїхали до місць несення своїх бойових чергувань власним ходом. Але, як завжди є чимало таких "але". Режими експлуатації в умовах постійного бездоріжжя. Часто-густо під ворожими обстрілами. Кожен день на спідометрі з’являються все більший і більший кілометраж. Немає жодного вільного дня, щоб дати перепочинок автомобілям. Адже, бойовики вперто не дотримуються режиму припинення вогню. А це означає, що потрібно знову і знову виїжджати туди де рвались боєприпаси "воєнторгу".
- Ми не можемо виділити навіть доби, для ремонту автомобілів, - розповідає полковник Сергій Пеккоєв. – Бо це для нас нечувана розкіш. Та машини мають обслуговуватись. Тому ми вирішили так би мовити, по "покращеній методиці". Разом зі мною до підрозділів спостерігачів завжди їде ремонтник. І ми разом виконуємо всі роботи.
Власне так. Разом. Бо незважаючи на посаду і звання Сергій Володимирович ніколи не соромиться взяти до рук інструмент, і разом з солдатами почати "крутити гайки". На його думку повагу до офіцера здобувають не гучним голосом, чи вагомою посадою. А саме авторитетом спеціаліста своєї справи.
Реалії такі, що більша частина автомобільного складу Збройних Сил України російського виробництва. І хоча наші східні сусіди офіційно не вводили заборони на торгівлю автомобільними запасними частинами, та по факту купити в Росії щось для ремонту УАЗів чи інших автомобілів просто неможливо. Звичайно, зараз максимальними темпами іде заміна всіх морально застарілих російських військових автомобілів на сучасні українські "Спартани" та "Дозори", та поки що доводиться їздити і ремонтувати те, що маємо.
- Саме в питаннях ремонту ми відчуваємо підтримку людей, - продовжив Сергій Володимирович. – Останнім часом нам допомогли з Чернігова запасними частинами. Так само ідуть на зустріч власники і техніки цивільних СТО, які в стислі терміни проводять ремонти наших автомобілів. Велике їм за це дякую і шана.
До речі, військовий однострій полковник Сергій Пеккоєв носить з 15 років. Звичайно тяга до автомобілів в нього була завжди, адже його тато працював водієм на станції швидкої допомоги в одному з найдавніших місць України, колишній столиці руського князівства – Новгород-Сіверську. Та власне військовим він вирішив стати коли побачив на обкладинці журналу юнака – вихованця суворівського училища. Рішення було миттєвим і доленосним.
Сергій Володимирович єдиний з всього району вступив до лав Київського військового Суворівського училища. Для цього йому довелось подолати конкурс до 10 чоловік на одне місце. "Кадетка" не розчарувала його. І після закінчення своєї першої військової школи він поступає до Київського танкового училища. Зараз він вже понад чверть століття знаходиться в військовому строю. Чесно і самовіддано служить Батьківщині. І можна бути впевненим, що там де службою керує полковник Сергій Пеккоєв не буде жодних надзвичайних подій".



Теги: Донбасс, война, авто, машины, АТО, обстрелы, СЦКК
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх