Гарна новина для переселенців від профільного міністерства

16.11.2016 13:27
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Гарна новина для переселенців від профільного міністерства

Відбулося перше установче засідання міжвідомчої Робочої групи з удосконалення законодавства у сфері прав людини внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Група утворена відповідно до наказу міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України В. Черниша від 12.10.2016. Робоча група готуватиме пропозиції змін до нормативно-правової бази України, спрямованих на покращення захисту ВПО.

Під час відкриття засідання заступник міністра Георгій Тука висловив сподівання, що пропозиції та напрацювання групи будуть запроваджені якнайшвидше.
Робота групи буде розподілена на п’ять головних напрямків:
- Вдосконалення правового становища внутрішньо переміщених осіб та повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування з питань ВПО;
- Підтвердження цивільних станів та угод, визнання юридичних фактів;
- Проблеми захисту соціально-економічних прав ВПО;
- Питання щодо покращення доступу до освіти;
- Житло, реституція, компенсація за втрачену власність.
За кожним напрямком створено окрему підгрупу, яка готуватиме профільні пропозиції до законодавства. Участь у розробці візьмуть представники Міністерства, інших органів центральної влади, народні депутати, представники міжнародних та громадських організацій.
Рада Європи надаватиме технічну підтримку під час роботи групи.
"Ми раді, що Міністерство вирішило йти шляхом створення національної міжвідомчої робочої групи, яка буде функціонувати за інклюзивним принципом, де будуть представлені органи центральної виконавчої влади, представники парламенту, офісу уповноваженого з прав людини і лідери громадських організацій та міжнародної спільноти. В межах мандату Ради Європи ми будемо підтримувати всіма доступними засобами роботу цієї групи", - запевнила Ганна Христова, координатор проектів Ради Європи щодо внутрішньо переміщених осіб.
Народний депутат Наталія Веселова висловила застереження щодо необхідності проведення роз’яснювальної роботи не лише у суспільстві, а й безпосередньо серед депутатів, які далеко не завжди розуміють тих проблем, які постають перед переселенцями.
Результати роботи групи планується представити 22 грудня поточного року.



Теги: Украина, Донбасс, переселенцы, ВПЛ
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх