Вікторія Войціцька: «Суд підтримав олігархів та схему «Роттердам+»

28.02.2017 17:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Вікторія Войціцька: «Суд підтримав олігархів та схему «Роттердам+»

Сьогодні відбулось засідання Київського апеляційного адміністративного суду, де суд став на бік олігархів, підтримавши формування тарифів на вугілля за схемою «Роттердам +». Як зазначає народний депутат «Об’єднання «Самопоміч» Вікторія Войціцька, суд підтримав олігархів та ошуканими знову лишились споживачі.
«Для простого розуміння. У країні йде війна, на окупованих Росією територіях видобувається антрацитове вугілля, якого немає на решті території України. Для того, щоб не закуповувати вугілля в окупантів, НКРЕКП запропонували імпортувати це вугілля за європейською ціною. Тарифи на електроенергію підвищили саме через це», – зазначає народний депутат.
Однак, за статистикою, за 2016 рік Україна імпортувала лише 1,6 % (!) антрацитового вугілля. Решту антрацитового вугілля – 98,4 % – держава купувала на окупованих Росією територіях і платила за це стільки, неначе імпортували це вугілля з ПАР або Австралії.
«У результаті, ми переплатили понад 10 млрд грн за «Роттердам+» з Донбасу. Ні обіцяної незалежності від вугілля з зони АТО для держави, ні справедливих тарифів на електроенергію для народу – лише надприбутки для олігархів, власників шахт, електростанцій і «смотрящіх», – наголошує Вікторія Войціцька.

Источник samopomich.



Теги: Донбасс, суд, Роттердам, олигархи
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх