Со скандального донбасского экс-мэра сняли обвинения и арест (ФОТО)

22.02.2014 09:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Со скандального донбасского экс-мэра сняли обвинения и арест (ФОТО)

Михаил Поживанов, бывший в 1994-98 годах городским головой Мариуполя, сообщил в соцсети о том, что обвинения в его адрес признаны незаконными.

"Після катастрофічних, трагічних подій в Україні почались зміни. Сьогодні країна почала рухатись в правильному напрямку. Вірю, що цей шлях вже буде незворотній, наша країна буде квітучою, демократичною, європейською.

А для мене цей день виявився також знаковим, бо після трьох років фальшивих звинувачень щодо мене я отримав листа, з котрого дізнався що ще наприкінці січня Генеральною прокуратурою звинувачення щодо мене від СБУ визнанні як незаконні та скасовані. Також скасован мій розшук та арешт.

Це стало можливим в тому числі завдяки допомозі моїх однопартійців, народних депутатів України Олександра Бригинця та Миколи Томенко. Протягом багатьох років вони направляли запити, неодноразово звертались до керівництва Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з єдиною вимогою - зареєструвати справу в єдиному реєстрі, поновити її провадження та надати мені можливість надати свідчення. Після того, як все це відбулось, я отримав прогнозований результат - що справа проти мене скасована як незаконно порушена та проти мене були зняті всі обвинувачення. Сподіваюсь, що всі причетні до фальсифікації кримінальної справи проти мене понесуть відповідальність. Щоб в майбутньому в нікого не виникало бажання фальсифікувати кримінальні справи та використовувати їх для політичного переслідування. Слава Україні!" - написал Михаил Александрович.

С его именем в Украине связывают несколько громких скандалов. Поживанов - автор скандального заявления о том, что взрыв 20 сентября 2006 года на донецкой шахте им. Засядько, от которого погибло 13 горняков - это "божья кара за поддержку не тех политических сил". 

В том же 2006 году он заявил, что скандал с "Элита-центром" наиболее выгоден Виталию Кличко, поскольку это дает возможность резко поднять его рейтинг среди киевлян.

В 2007 году Народный рух Украины принял решение о приостановлении членства в нём Поживанова - в связи с аморальностью многочисленных его высказываний в адрес партии и её руководства. В частности, в одном из своих интервью Поживанов назвал НР партией-проституткой.

31 января 2011 года бывшего главу Государственного комитета по государственному материальному резерву (Госкомрезерв) Михаила Поживанова Генеральная прокуратура Украины объявила в розыск.

И вот теперь 53-летний политик заявил, что намерен вернуться в Украину в конце марта - начале апреля.



Теги: Украина, Донбасс, Мариуполь, мэр, скандал, Михаил Поживанов
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх