У Нафтогазі похвалилися, скільки вдалося заощадити, не купуючи російський газ

13.04.2017 19:52
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У Нафтогазі похвалилися, скільки вдалося заощадити, не купуючи російський газ

У Нафтогазі розповіли, скільки вдалося зекономити, купуючи європейський газ замість російського, інформує replyua.net з посиланням на Корреспондент.net.

Українській стороні вдалося заощадити на закупівлі газу з Європейського Союзу 21 мільйон доларів. Така інформація була оприлюднена головним комерційним директором Нафтогазу Юрієм Вітренком. Він зазначив, що на даний момент було завершено етап планових закупівель газу на травень. Європейська ціна була меншою в середньому на 25-30 доларів за тисячу кубометрів газу за російську ціну Газпрому. Також представник Нафтогазу зауважив, що травневі закупівлі газу були здійснені завдяки кредиту, що був наданий завдяки гарантіям Світового банку з процентом в 3 %. 

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що офіційний Київ відмовився від купівлі газу Російської Федерації вже більше 500 днів тому – з листопада 2015 року. На даний момент газові запаси Україна поповнює виключно за рахунок закупівель у держав Європейського Союзу. Також триває процес накопичення газу для наступного опалювального сезону. На початок квітня а підземних сховищах вдалося накопичити більше 123 мільйонів кубів газу. 



Теги: , Донбасс, Нафтогаз, газ
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх