Портніков: ви навіть уявити не можете, чого вимагають протестувальники під Радою

19.10.2017 07:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Портніков: ви навіть уявити не можете, чого вимагають протестувальники під Радою

На думку Віталія Портнікова, ті, хто зараз мітингує під Верховною Радою, навіть не усвідомлюють у чому полягає суть однієї з їх вимог, - про це інформує видання replyua.net з посиланням на допис, опублікований журналістом у соціальній мережі.

Так, Портніков пояснив яким чином будуть виглядати відкриті списки, які так хочуть запровадити представники мітингувальників. З моменту їх запровадження висувати кандидатів зможе виключно політична партія, самовисуванці зникнуть як поняття. Якщо ви голосуєте на виборах, то віддаєте свій голос за партію та за одного з кандидатів, який проходить від цього округу автоматично. Відтак, після підрахунку голосів буде вирахувано кількість місць, яку кожна партія отримує. Кандидати від цієї партії будуть визначені з огляду на арифметичну кількість голосів виборців, які вони здобули. І, звісно, лідер партії, який навіть не зобов’язаний балотуватись.

Наприклад, якщо у вашому округу умовний Іваненко набрав 70% голосів, а Петренко – 20%, але кількість голосів, які набрали їх партії, розділились з точністю до навпаки, то вашим депутатом стане Петренко, і ви ніяк не зможете цього змінити. Таким чином відкриваються широкі можливості для політичної корупції – потрібних людей будуть ставити на округи,на яких вони гарантовано пройдуть. Також можливі продаж голосів у розстрочку (у сусідній РФ ця схема давно відпрацьована) і консервація партійного лідерства. Оце і є відкриті списки по-українськи. Хоч хтось із протестувальників усвідомлює це? – зауважує Портніков. 

 

Источник: http://replyua.net 



Теги: Донбасс, Киев, Верховная Рада, протесты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх