Чому виникають судоми і як собі допомогти?

24.08.2017 17:39
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чому виникають судоми і як собі допомогти?

Судома – це приступоподібне мимовільне скорочення м'язів при перевантаженні. Детальніше про першу допомогу та профілактику судом читайте на сайті "Країна здоров'я". 

 

Вони виникають раптово і раптово зникають, а через деякий час можуть повторюватись. Частіше всього вони трапляються у літніх людей та дітей. Судома може захопити як один м'яз так і цілу групу м'язів. 

Причинами виникнення такого явища можуть стати уколи, гучні звуки, алкоголь, нестача солі в організмі, одноманітні повторювані рухи.

Судома може бути наслідком захворювання нервової системи (епілепсії, правця, неврозу), отруєння, порушення обміну речовин або діяльності заліза всередині. 

Часто, в сильну спеку трапляються судоми від зневоднення. Тому спеціалісти рекомендують пити кип'ячену воду кімнатної температури з щіпкою солі. Необхідною частиною раціону мають бути молочні продукти, зелені овочі-фрукти, хліб з клітковиною. 

Якщо судома захопила вас зненацька вночі, встаньте з ліжка і і стійте на п'ятках. Якщо встати з ліжка неможливо, постарайтесь розслабитись і глибоко дихати. Обережно розтягніть м'язи гомілки і потягніть носок на себе. 

При частих судомах медики рекомендують коригувати свій щоденний раціон – менше вживати солодкого, а більше твердого сиру та творогу. 

Для профілактики судом треба вибирати зручне взуття, робити контрастні ванночки або душ і старатись щоб навантаження було помірним


    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх