На Донбасі все могло закінчитися вже давно: шокуюча правда від Наєва

10.07.2018 20:25
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
На Донбасі все могло закінчитися вже давно: шокуюча правда від Наєва

Ще восени 2014 року можна було б закінчити війну на Донбасі, якби в конфлікт не втрутилася Росія. Таку думку висловив генерал-лейтенант, командувач Об’єднаними силами Сергій Наєв.
«Повернути території під наш контроль ми мали можливість до осені 2014 року. У серпні того року увійшли батальйонно-тактичні групи РФ. Це незаперечний факт, який задокументований, якому є свідки», – заявив Наєв.
Він зазначає, що хід подій змінило саме «введення збройних сил РФ на суверенну територію України».
Далі Росія тільки й нарощувала свою присутність, передаючи сепаратистам танки, артилерійські системи тощо.
«Звідки на території Донецької та Луганської областей з’явилося стільки військової техніки? Вдумайтеся, близько 400 танків! В якому військторзі вони були «куплені»? У яких шахтах «викувані» за чотири роки війни?», – зауважив Наєв.
«Якби не втручання РФ, не її підтримка, війна на сході України закінчилася б дуже швидко. Я не буду говорити про конкретний часовий відрізок, але повірте, нам би це вдалося – з мінімальними людськими втратами і втратами ресурсів», – додав командувач Об’єднаними силами.
Саме те, що Україні доводиться протистояти Росії і стало причиною таких довгих бойових дій.
«Росія довго накопичувала військові ресурси, і, на жаль, є нашим сусідом. Тобто їй не складає труднощів поставляти озброєння через російсько-український кордон, ділянку якого вони взяли під контроль. Але Москва продовжує всіляко переконувати, що «їх там немає», – стверджує Наєв.
При цьому Росія використовує певні переваги з військової точки зору: «Ворог справді біля нашого порога. Він дуже давно там стоїть».
«Так чи інакше, окуповані нині райони Донецької і Луганської областей будуть звільнені – цього чекає і Донбас, і вся Україна. Окупантам немає і не буде місця на нашій землі», – сказав Наєв.
Нагадаємо, голава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак заявив, що Росія негласно випробовує на Донбасі нову зброю. Вона веде нахабний відстріл українських воїнів із застосуванням снайперських комплексів, що мало б викликати відповідну реакцію
Источник from-ua



Теги: Россия, Донбасс, война, возможности
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх