Дуже гарна для Донеччини новина

06.04.2016 17:46
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Дуже гарна для Донеччини новина

Сьогодні, 6 квітня, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відкрив у Краматорську на базі міської лікарні №1 відділення дитячої хірургії. Всі налаштування медичної апаратури завершено, і вже завтра лікарі готові приймати тут пацієнтів.

Відділення розраховане на 30 ліжок, у тому числі для новонароджених – 5. Високий рівень медичних послуг забезпечує сучасна техніка, яка дозволяє спеціалістам проводити операції найвищого ступеня складності (відеоендоскопічний комплекс для малоінвазівних лапароскопічних операцій, обладнання для інтенсивної терапії немовлят, наркозно-дихальна апаратура та інше). Загальна сума медичного оснащення складає 34,1 млн грн.
Також для комфортного перебування хворих у лікарняному відділенні проведено капітальний ремонт, придбано нові ліжка та меблі. Роботи коштували 7 млн грн. Все фінансування по створенню відділення здійснювалося за кошти обласного бюджету.
Голова Донецької облдержадміністрації, оглянувши відділення, наголосив, що саме такими кроками країна повинна рухатися до європейських стандартів життя.
"Ключове питання зараз – це недостатня кількість лікарів, особливо сімейних. Ми будемо працювати з народними депутатами, щоб піднімати ставку в тарифній сітці для спеціалістів сімейної медицини. Наступне завдання - вирішення проблеми житла" - зазначив Жебрівський.
Він повідомив, що в цьому році обласна влада запланувала відкрити на території, підконтрольній Україні, відділення кардіохірургії, перинатальний центр, клініку гемодіалізу та багато інших медичних об’єктів.



Теги: Донбасс, здоровье, Краматорск, губернатор, медицина, Жебривский
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх