Маски сорваны: Украина и ОБСЕ в шоке от того, что оккупанты Донбасса творят на переговорах в Минске

18.05.2016 18:16
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Маски сорваны: Украина и ОБСЕ в шоке от того, что оккупанты Донбасса творят на переговорах в Минске

Журналист, нардеп, уполномоченная президента Украины по мирному урегулированию конфликта на востоке страны, представитель Украины в гуманитарной подгруппе на минских переговорах по урегулированию ситуации на Донбассе, первый вице-спикер парламента (с 14 апреля) Ирина Геращенко поделилась шокирующими выводами после сегодняшних переговоров в Минске.

Приводим размышления Геращенко, выложенные на ее странице в "Фейсбуке", на языке оригинала:

"Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де украінську сторону представляють я і В. Медведчук. Бойовики вже відверто не приховують, що звільнення заручників може відбутися ТІЛЬКИ ПІСЛЯ АМНІСТІІ. Отже, незаконно утримувані украінці стали справжніми заручниками ОРДЛО. Бойовики утримують заручників , виторговуючи своє майбутнє. ЧИСТИЙ ШАНТАЖ! Який навіть ОБСЄ вже сприймається як шантаж! 
Що ж, це позиція.... Про неі мають знати мами заручників, іх родини, вся Украіна. І весь світ. І лідери ЄС, і нормандського формату. Позиція контрольованих РФ представників ОРДЛО - це і є позиція Москви, яка таким чином , вустами ОРДЛО заявляє про відмову виконувати пункт мінських угод про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб. 
До речі, цю позицію мають знати і родичі тих людей, яких украінська сторона готова якнайшвидше звільнити і передати ОРДЛО. 
Так само заблоковане питання допуску МКЧХ до тюрем на окупованих територіях і до пошуку зниклих безвісти. 
ОРДЛО обіцяли досьогодні надати інформацію про релігієзнавця Козловського. Сьогодні вони заявили, що історика затримали ...за шпіонаж, проти нього порушено кримінальні справи і буде суд. І плювати ОРДЛО на всі звернення щодо негайного звільнення літньоі людини, історика. 
Так само ОРДО обіцяли надати інформацію про утримуваного ними співробітника ООН. Відповідь - теж " феєрична", іі мають знати всі гуманітарні організаціі: співробітника ООН затримано "за злочини, які він вчинив до 2014 року, коли ще не був представником ООН"... Цікаво, по якому законодавству і кодексу? РФ? Фантастичних вигаданих " республік"? 
Мами і родини заручників мають знати цю правду: бойовики вимагають амністію в обмін на звільнення, інакше - нічого не буде... Отже, саме на ОРДЛО і іх ватажках лежить повна відповідальність за зрив звільнення заручників. Ми так і не отримали відповіді на наші пропозиціі по спискам звільнення. 
На 66 звернень від украінськоі сторони щодо утримання заручників ми отримали тільки 13 відповідей. А тільки знову вислухали шантаж про амністію. До речі, навіть нейтральна і відсторонена місія ОБСЄ , нарешті, визнала, що процес звільнення заручників фактично заблоковано вимогою амністіі. 
В той же час в жодній краіні світу амністія під час бойових дій не проводиться. Тільки після встановлення сталого режиму тиші. І проводитися вона має УКРАІНСЬКИМИ органами влади і правосуддя, які поки що не працюють на окупованих територіях. 
Окрім теми звільнення заручників, що знаходяться в тюрмах на окупованих територіях і де, на превеликий жаль, немає жодного прогресу насьогодні, ми торкнулися питання звільнення украінських в'язнів , що іх утримують в російських тюрмах. Президент Украіни тримає питання звільнення украінців на особистому контролі і ми маємо чіткі директиви докласти всіх зусиль задля іх якнайшвидшого звільнення. Тут, завдяки в т ч роботі украінськоі делегаціі в гуманітарній підгрупі , є певні позитивні сигнали. В. Медведчук розповів про зусилля украінськоі сторони, сподіваємося, невдовзі матимемо позитивні новини щодо долі Г. Афанасьєва та Ю. Солошенка. 
Не менш емоційними були зустрічі в безпековій, політичній і економічній групах, де, зокрема, обговорювалися і екологічні проблеми . 
Безпековий компонент залишається найгострішим . 
P. S. Хочу подякувати координаторам ОБСЄ, які сьогодні чи не вперше чітко заявили, що гуманітарна складова вимагає БІЛЬШОІ УВАГИ від нормандського формата! Бо без вирішення гуманітарних питань неможливо врегулювання політичного блоку".



Теги: боевики, Минск, оккупация, ДНР, ЛНР
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх