У шахт Донбасу є три шляхи

01.06.2016 14:34
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У шахт Донбасу є три шляхи

Сьогодні, 1 червня,голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський у Краматорську зустрівся з представниками державних вугільних шахт. Найболючішим питанням, яке обговорили сторони, була виплата заборгованості заробітної плати працівникам підприємств.
Як пояснив шахтарям Павло Жебрівський, найближчим часом керівництво області планує зустріч із міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, щоб спільно визначити шляхи вирішення проблем.
"Ми розіб’ємо шахти на три категорії. Ті, що не зможуть вийти на рентабельне виробництво, підлягають закриттю. Другий тип – це ті, що можуть бути рентабельними, ми допоможемо їм, виділимо гроші на закладку нових лав, і коли вони вийдуть на "нуль", виставимо на продаж. Окрім цього, є шахти, які мають прибуток. Вони будуть управлятися державою і працювати на розвиток економіки", - підкреслив Павло Жебрівський.
Також він наголосив, що Донеччина має донорів, які допоможуть у створенні нових робочих місць замість ліквідованих шахт.
"У нас повинен бути чіткий алгоритм дій. Надайте мені свої пропозиції по реформуванню галузі та окресліть шляхи виплати заробітної плати, подумайте над можливістю створення нових підприємств, щоб люди мали роботу. Ми спільно з Ігорем Насаликом все обговоримо і визначимо точки відліку", - звернувся Павло Жебрівський до шахтарів.
Також очільник Донецької облдержадміністрації дав завдання Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи до кінця тижня доставити гуманітарну допомогу працівникам шахт "Нова" і "Новогродівка-2", які з початку року не отримують заробітної платні через реструктуризацію.
Окрім цього, він доручив Департаменту розвитку базових галузей промисловості спільно з керівниками шахт опрацювати проект документу, який би дозволяв виплачувати шахтарям гроші, незважаючи на ці процеси.
"На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів повинне бути прийняте рішення по виділенню фінансового ресурсу на шахти, які перебувають у процесі реструктуризації. Я дуже сподіваюсь, що воно буде прийнято, і гроші незабаром надійдуть", - наголосив Жебрівський.



Теги: экономика, Донбасс, губернатор,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх