Бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкового гранатомета, "придбаного" у російському "воєнторзі"

14.08.2016 16:25
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкового гранатомета, "придбаного" у російському "воєнторзі"

Бойовики незаконних збройних формувань ОРЛО почали використовувати більш широкий спектр протитанкових засобів, зокрема більшої потужності. Про це на сторінці штабу AТО у Facebook повідомив прес-офіцер української сторони Спільного Центру з контролю та координації, підполковник Вадим Бакай. 

 "Вчора, 13 серпня, військовослужбовці української сторони СЦКК під час фіксації фактів порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО поблизу пішохідного мосту у Станиці Луганській знайшли залишки тандемної протитанкової гранати від ручного протитанкового гранатомету РПГ-27 "Таволга", - йдеться у повідомленні.

У штабі пояснили, що ця зброя набагато потужніша за розповсюджений та всім відомий РПГ-7В, і покликана боротися із сучасними основними бойовими танками противника, які оснащені динамічним захистом та посиленою бронею.

Щодо характеристик цього гранатомета, то в СЦКК відзначають, що бронепробивна сила його тандемного боєприпаса (тобто з подвійною бойовою частиною: перша – знищує динамічний захист бронеоб’єкта, а друга – пропалює основну броню) дозволяє пропалити броню за динамічним захистом до 0,6 м, пробити залізобетон товщиною до 1,5 м, цеглу – до 2 м і деревоземляне укриття – до 3,7 м. Ефективна дальність стрільби до 200 м.

"На озброєнні Збройних сил України такої зброї немає. Тому із впевненістю можна стверджувати, що це черговий доказ використання російської зброї на Донбасі. А ще можна зробити припущення, що бойовики НЗФ ОРДО та ОРЛО продовжують опановувати нові для себе взірці зброї, "придбані" у російському "воєнторзі". Тобто поодинокі випадки прильоту таких специфічних боєприпасів можна розцінити як пристрілку і набуття навичок використання більш потужніших ручних протитанкових гранатометів", - підкреслюють українські військові.



Фото: https://www.facebook.com/

Теги: Донбасс, пешеход, , обстрелы, Станица Луганская
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх