Окупанти біжать із Донбасу зі зброєю та чужими паспортами

14.08.2016 16:54
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Окупанти біжать із Донбасу зі зброєю та чужими паспортами

У війську бойовиків зростає кількість випадків дезертирства. Дезертують переважно особи, які мали кримінальне минуле та були достроково звільнені з в'язниць за спеціальною програмою мобілізації, повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Розвідники пояснюють таку ситуацію значними втратами особового складу та жорсткою системою примушення до участі в бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України. Ускладнюють ситуацію також регулярні побори з боку командного складу, у тому числі, вилучення награбованого майна.

Зокрема зазначається, що 11 серпня передові позиції самовільно залишили два військовослужбовці 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

"Вони були озброєні. Крім того, бойовики заволоділи особистими речами та документами поранених співслужбовців. Зокрема, дезертири викрали паспорт у громадянина Росії Скобєлєва Анатолія Миколайовича", - йдеться в повідомленні ГУР.

Як уточнили в управлінні розвідки, 12 серпня передові позиції 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го армійського корпусу ЗС РФ самовільно залишило шість військовослужбовців, з них троє – зі зброєю.

"Озброєні дезертири пограбували фінансову частину, а також відділ кадрів полку та викрали паспорти громадян Росії, які використовувались у якості документів прикриття кадровими офіцерами ЗС РФ", - наголосили в ГУР.


Фото: telegraf.com.ua/
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх