"Кожен постріл в зоні АТО зупиняє "русский мир" - думка історика

16.10.2016 09:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
"Кожен постріл в зоні АТО зупиняє "русский мир" - думка історика

У Празі відбулась презентація чеського видання книги «Антирадянські історії» професора грузинського Державного університету Ілії Олега Панфілова, який також є постійним дописувачем українських ЗМІ, зокрема проекту "Радіо Свобода". Книга вперше побачила світ раніше цього року в Україні, а нині готується до її видання кількома іншими європейськими мовами. Радіо Свобода розмовляло з професором Панфіловим про підхід до історії в сучасній Росії, історичний контекст, в якому відбуваються драматичні події в Україні останні кілька років, а також про «прискорення» нинішньої історії.

На питання журналіста": Чи можна сказати, що своїм спротивом на Донбасі Україна фактично поставила перепону для розповзання «русского мира»?"- Олег Панфілов відповів, що першими, припустимо, це зробили у 2008 році у Грузії.

"А Україна як країна, по-перше, велика, а по-друге, для Росії Україна – не просто частина колись Російської імперії, а Україна – це державотворча частина Російської імперії. З України пішло дуже багато – не лише мова, не лише віра і не лише культура, але й багато-багато іншого. Україна поклала край самому існуванню Російської імперії – не територіально, бо це ще зберігається, а ментально", - зазначив історик.

Панфілов вважає, що кожен постріл в АТО зупиняє «русский мир», зупиняє «Російську імперію», зупиняє от ту тупу ідеологію, яку Путін намагається нав’язати. І не лише в Україні, але і в Казахстані, Таджикистані, Білорусі – майже скрізь на пострадянському просторі.


Фото: www.radiosvoboda.org/

Теги: Украина, Донбасс, Грузия, война, Прага, книга, история, русская рулетка
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх