Геращенко: "РФ оголосила справжнє сафарі на кримських татар і украінців"

16.11.2016 15:05
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Геращенко: "РФ оголосила справжнє сафарі на кримських татар і украінців"

Журналіст, нардеп, представник України в гуманітарній підгрупі на мінських переговорах що до ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту (з 14 квітня) Ірина Геращенко прокоментувала прийняття на Комітеті ООН Резолюціі по порушенні прав людини в Криму.

Ось, що пише Геращенко на своїй сторінці у "Фейсбуці":

"Разом з одним з лідерів кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим говорили про прийняття на Комітеті ООН Резолюціі по порушенні прав людини в Криму. Перше. Подібні резолюціі, що стосуються обговорення прав людини і фіксаціі порушень завжди приймаються в ООН дуже непросто. Тому 73 голоси ЗА - це непоганий результат. Тепер украінській владі, дипломатам, політикам важливо зосередитися і активізувати діалог з тими 76 краінами, що утрималися. Бо це теж важлива позиція, іноді - демонстрація витримки перед РФ, яка включила всі своі важелі шантажу і тиску і відверто намагалася зірвати обговорення Резолюціі. Від комітетів закордонних справ, євроінтеграціі ми направили листи до парламентів багатьох краін з проханням звернутися до своіх урядів і підтримати Украіну по Резолюціі. Ми працюємо далі.
Друге. Наступний наш бій в ООН - 15 грудня, голосування Резолюціі на Генасамблеі ООН. В РФ немає можливості заблокувати там голосування і накласти вето, але будуть спроби зменшити кількість краін, що говорять про системні порушення в Криму. Тому працюємо, аби якомога більше членів ООН підтримали Резолюцію , що РФ - крадій і агресор, яка вкрала Крим і масово порушує там кримських татар і украінців .

Читайте также:

Полный текст Гаагского удара по войне России против Украины

Портников: "С решением Международного уголовного суда в Гааге придется считаться любому государству, которое захочет закрыть глаза на Крым и нормализовать отношения с путинским режимом"


Третє. В Резолюціі вперше на рівні ООН РФ визнається краіною - окупантом, в ній засуджується заборона Меджлісу, масові порушення прав людини і конституційних прав громадян Украіни в Криму. Резолюція вимагає негайного звільнення незаконно утримуваних в Криму, де РФ оголосила справжнє сафарі на кримських татар і украінців, щодня у стилі 37 хапає" шпи гунів", "диверсантів", "терористів". Четверте. Краіни, що голосували проти. Серед 23 краін в основному ті, які традиційно не підтримують резолюціі , в яких йдеться про права людини чи відверті сателіти Кремля. Найболючіше Украіна сприймає голосування Вірменіі , Казахстану і Білорусі. Ми розуміємо особливі взаємини цих краін з РФ і з повагою ставимося до цього. Але очікуємо поваги до права Украіни на суверенітет і територіальну цілісність, ми на Донбасі захищаємо право на самостійність всіх пострадянських краін.
А щодо Мінську... Ми шануємо мінський нейтральний майданчик, але очікуємо нейтральності, а не гри на одному боці - на боці РФ..."



Теги: Украина, , , Крым, ООН, агрессия, аннексия, крымские татары, оккупанты
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх