Викрадення українського журналіста: вдалося вивідати важливу інформацію

08.09.2017 16:53
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Викрадення українського журналіста: вдалося вивідати важливу інформацію

Представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) в списках на обмін

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

“Дуже складно йшли переговори, вибивання, по суті, цієї інформації, що Асєєв знаходиться у них. Місце його утримання вони офіційно нам не дали – просто підтвердили, що Станіслав у них, і він включений в списки на звільнення, які ми зараз обговорюємо … ми знаємо місце утримання Станіслава”, – сказала вона.

Геращенко зазначила, що переговори тривали близько місяця.

За її словами, українська сторона в переговорах домагалася можливості відвідування Васіна координатором ОБСЄ Тоні Фришем, який в кінці серпня був в Донецьку з метою моніторингу умов утримання заручників, але його допустили лише до макіївської колонії, де містить військовослужбовців.

“На жаль, до Стасу не було доступу жодної міжнародної організації – ні ОБСЄ, ні ООН, ні Міжнародного комітету Червоного хреста”, – сказала Геращенко.

За її словами, до Асевву також не допускають родичів і не дають йому права на дзвінок матері.

“Ми робимо все як для звільнення Асєєва, так і для звільнення Романа Сущенко з російської в’язниці, оскільки Мінські угоди вимагають звільнення всіх незаконно утримуваних. Повірте, докладають усіх зусиль”, – сказала представник України в тристоронньої контактній групі.

Відзначимо, журналіст Асєєв, який жив в Донецьку з моменту захоплення бойовиками і писав в українські ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін, зник на початку червня.

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що Київ в тричі за місяць ставив питання про звільнення Станіслава Асєєва в переговорах з «Л / ДНР».

Також Геращенко заявляла, що представники ОРЛО намагаються піти від відповіді про тортури волонтера Людмили Сурженко. Українські представники жорстко поставили питання катувань заручників і звернули на це особливу увагу координатора ОБСЄ. Але так і не отримали відповіді.

Джерело: https://politeka.net з посиланням на “Радіо Свобода”



Теги: Украина, Донбасс, похищение,
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх