Україна готова надати «зелений коридор» для виведення російських військ з Придністров'я

07.11.2016 08:53
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Україна готова надати «зелений коридор» для виведення російських військ з Придністров'я

Як передає кореспондент УНІАН, про це вчьора, 6 листопада, повідомили молдавські ЗМІ.

Зокрема, портал Deschide.MD зазначає, що це стало відомо 6 листопада під час наради в Одесі міністрів оборони України і Республіки Молдова Степана Полторака і Анатола Шалару.  За інформацією видання, відповідаючи на запитання журналістів, молдавський міністр заявив, що озброєння, розміщене на військових складах у селі Колбасна, становить значну небезпеку як для жителів Молдови, так і для України, «не кажучи вже про населення лівобережжя Дністра».

Видання зазначає, що до кінця 2016 року буде розроблено детальний план з вивезення озброєння і виведення російських військ.

 Молдавське військове відомство було офіційно повідомлено про те, що українська сторона готова підготувати спеціальний коридор для виведення російських військ і озброєння».

«Ми домовилися про зустрічі військових експертів обох країн на території України, для того, щоб обговорити низку питань технічного характеру: виїзд відповідних конвоїв з Молдови та шляхи, якими вони увійдуть на територію України, а також їх подальший маршрут територією України», - цитує ЗМІ молдавського міністра оборони.

Зазначається, що після завершення всіх експертиз і уточнення відповідних питань, буде поінформований офіс ОБСЄ, оскільки за обопільною згодою сторін ця місія повинна відбуватися під егідою ОБСЄ та ООН.

До кінця поточного року планується провести ще одну офіційну зустріч для того, щоб завершити обговорення і визначитися з етапами, за якими буде проведена операція з вивезення озброєння і виведення військ РФ з придністровської території.




Фото: ukr-online.com/

Теги: войска, Россия, Донбасс, вывих, Приднестровье
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх