Завдяки ProZorro вдалося покращити харчування українських військових

04.05.2017 19:38
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт

Після того, як Міністерство оборони почало здійснювати закупівлю послуг з харчування через електронну площадку ProZorro, харчування українських військовослужбовців змінилося, причому, в кращу сторону. Про це інформує replyua.net

З 1 квітня минулого року забезпеченням харчами військових частин, які знаходяться в зоні проведення АТО, так само як і харчуванням військових в стаціонарних умовах, займаються компанії, які перемогли на тендерних торгах в системі ProZorro. Таким кардинальних змінам в системі продовольчого забезпечення ЗСУ раніше чинився достатньо потужний опір.

В першу чергу висловлювали своє незадоволення нововведенням ті, хто протягом довгих років збагачувався на різного роду схемах, які давали можливість розкрадати кошти державного бюджету. Самі ж солдати при цьому залишалися напівголодними. Сприяли живучості такого роду схем стандарти і норми продовольчого забезпечення військовослужбовців, введені ще в 60-х роках минулого століття і з тих пір жодного разу не мінялися, а також дуже слабка матеріально-технічна база. Також допомагала наживатися нечистим на руку ділкам і вельми далека від досконалості процедура щодо укладення контрактів з підрядниками. За всіма цими угодами незмінно стояли чиновники в погонах. 



Теги: Донбасс, питание, военные, столовая

Вверх