В Україні значно збільшилася кількість запитів про позичальників банків

14.05.2017 10:10
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
В Україні значно збільшилася кількість запитів про позичальників банків

Незважаючи на виведення з ринку 90 банків і відсутність зростання видачі позик по банківській системі у бюро кредитних історій (БКІ) тільки додалася роботи з обліку і оновлення кредитних історій позичальників.

Як повідомив UBR директор з розвитку бізнесу Міжнародного бюро кредитних історій Андрій Камінський місце виведених банків в бюро зайняли фінансові компанії, масово вийшли на ринок в 2016 році.

Він уточнив, що з 2016 року кількість запитів від всіх структур, з якими працює бюро, подвоїлася і кожен день його організація обробляє 40-50 тисяч заявок. Хоча ще в середини 2015 року в бюро щодня надходило тільки 20-30 тис. запитів.

«В середньому ми отримуємо по 2 запити в секунду. Це ще слабке, але вже стабільне зростання з кінця 2015 року початку 2016 року. Це є свідченням поступового відродження кредитування. Але до докризових показників ще далеко. У 2013 році до нас надходило в день по 80-100 тисяч запитів», – зазначив Андрій Камінський.

Він додав, що 15% із загального числа заявок на вивчення позичальників надходить уже від фінансових компаній.

«При цьому, як ми бачимо по статистиці, по 37% всіх запитів видаються нові кредити. Може йтися про 16-20 тисячах нових видаваних кредитів. Це ми бачимо за даними кредитних історій, які надходять або оновлюються за підсумками місяця», – уточнив експерт.

Нова тенденція в роботі банків і фінкомпаній – оновлення даних по кредитних історій позичальників на щоденній основі. На таку систему роботи вже перейшли близько 40-50% партнерів МБКІ.

«Це дуже важливо для оцінки і характеристики позичальників дрібних кредитів, які надаються на 10-30 днів. Решта компаній поки оновлюють інформацію раз на місяць », – підкреслив Андрій Камінський.

За статистикою МБКІ, на сьогодні щомісяця йде оновлення по 5,0-5,5 млн. активних кредитів. До кризи облік вівся по 6-6,5 млн. активним кредитам.

Як приклад активного зростання попиту на послуги бюро кредитних історій Камінський навів дані своєї компанії: кількість партнерів, які запитують і надають дані по позичальниках зросла з 157 структур в докризовий період до 187 організацій.

«В кредитні бюро активно пішли фінансові компанії. Тільки до нас на обслуговування прийшло 39 таких структур. Думаю, у інших БКІ аналогічні тенденції», – уточнив експерт.

За його словами, в Україні як і раніше в реєстрі Нацкомфінпослуг числяться 7 бюро кредитних історій. При цьому, тільки в 3 з них містяться 99,6% даних по кредитних історій всіх банків. Приблизно на 60% дані по клієнтів-позичальників перетинаються, оскільки багато банків і компаній можуть працювати з декількома БКІ. А по 40% клієнтам інформація в БКІ індивідуальна.

Источник: informator.news



Теги: Украина, Донбасс, банки, запрос
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх