Українців не будуть карати за обхід блокування російських сайтів

18.05.2017 06:45
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Українців не будуть карати за обхід блокування російських сайтів

За обхід блокування російських інтернет-ресурсів, які потрапили під санкції згідно з указом президента України 133/2017 від 15 травня 2017 р українських користувачів і провайдерів карати не будуть. Як передає replyua.net, про це повідомив керівник Служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО України Валентин Петров, повідомило Громадське.

Представник Ради нацбезпеки та оборони наголосив, що українська влада розуміє: відключити всіх нереально. Проте «якщо ми зменшимо аудиторію заборонених сайтів вдвічі - це вже досягнення».

Петров також зазначив, що процедура виконання санкцій на сьогоднішній день знаходиться в розробці, однак закликав провайдерів не затягувати з підготовкою до блокування санкційних ресурсів. Він також звернув увагу на те, що під санкціями знаходяться не програмні продукти, а юридичні та фізичні особи, як того вимагає українське законодавство. Україна, як і будь-яка інша держава, має право на захист власного інформаційного простору, тому застосування санкцій проти загрожують національній безпеці компаній правомірно і не суперечить міжнародному праву. 



Теги: Донбасс, украинцы, социальная сеть, наказание
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх