Чому корисно їсти яйця?

24.08.2017 09:20
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Чому корисно їсти яйця?

Про користь яєць ви зможете прочитати на нашому сайті "Країна здоров'я". 

Одною з переваг яєць над іншими продуктами харчування є велика кількість мікроелементів, вітамінів, антиоксидантів природного походження, що в них містяться, невелика калорійність та, авжеж, прийнятна ціна. 

Яйця містять вітаміни А, С, D, особливо цінної групи В, фосфор, селен, залізо, йод. Зокрема, фосфор сприятливо впливає на стан кісток та волосся, селен виводить з організму вільні радикали, залізо потрібно для нормального кровотворення. Йод особливо необхідний для вагітних. Також, холин, що міститься в яйцях, виводить із печінки токсини і понижує ризик виникнення раку молочної залози у жінок. Багаторазово зазначалось, що наявність хоча б одного яйця в щоденному раціоні людини, забезпечить її більшою частиною необхідної норми добових речовин. Проте, не варто їсти забагато яєць через велику кількість холестерину, що входить до їх складу. 

Окрім курячих, існує дуже багато різних видів яєць. Найбільш корисними вважаються перепелині. Насамперед, це загальновизнаний дієтичний продукт, що є концентрованим набором вітамінів та мінералів. Кількість корисних речовин, що міститься у перепелиних яйцях, вдвічі перевищує ту, що входить до складу курячих. 

Індичі яйця відрізняються цяточками на шкаралупі, по вітамінному складу і смаку схожі з курячими. Більш насиченим смаком володіють качині яйця проте вони жирніші і більш чутливі до сальмонельозу.



Теги: Донбасс, здоровье, польза, вред, яйцо
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх