Блокчейн: факти про технологію, яка нас оточує

10.07.2023 16:00
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Блокчейн: факти про технологію, яка нас оточує

Дедалі більше людей розглядають криптовалюту як вигідне капіталовкладення, яке дасть змогу оперативно збагатитися. І не дивно, зважаючи на те, наскільки непередбачувано зростає курс біткоїна останнім часом. Для багатьох це можливість швидко розбагатіти, не докладаючи практично ніяких зусиль. А все завдяки торгівлі на біржі, де варто враховувати різницю курсу.
При цьому, навіть зважаючи на всю популярність, мало хто розуміє, що будь-яка криптовалюта працює завдяки особливій технології, яка отримала назву блокчейну.

Як працює блокчейн?

По суті це особлива база даних, яка складається з безлічі ланцюжків, які послідовно сплітаються між собою. Причому в кожному з блоків зберігається інформація, яка копіюється в сусідніх блоках. Саме тому такий спосіб зберігання інформації вважається унікальним, максимально захищеним і неповторним. Просто не існує можливості зламати або впливати на подібний код.
Впроваджувати технологію блокчейна стали майже 15 років тому, коли розробляли біткоїн, а створили його разом із першим комп'ютерами, в середині 20-го століття. Але почали випробовувати блокчейн тільки в 90-ті роки минулого століття. Але даремно: на той момент не існувало потужностей і запиту для підтримки подібної технології.
Блокчейн працює за принципом розподілу цілого реєстру даних, причому який доступний усім охочим. Але це не означає, що він не може закриватися від недоброзичливців. Достатньо лише придумати пароль для відвідування. Саме завдяки блокчейну криптовалюта може:

  • створюватися;
  • зберігатися;
  • передаватися.

Ще одна перевага подібного рішення — це самостійність цифрової валюти. На відміну від реальних коштів, крипта не потребує підтримки золото-валютного фонду.
Збільшуватися блокчейн сам по собі не може. Для цього використовується допомога майнерів і спеціальних програм. Вони встановлюються на різні гаджети (ноутбуки та комп'ютери). Програмне забезпечення залучає технічні потужності, а натомість власникам гаджетів нараховується винагорода. Найголовніше — не забувати про підключення до інтернету. В іншому разі операція вважається не виконаною, і винагорода не нараховуватиметься. Такий підхід дає змогу не використовувати в блокчейні допомогу держави та її органів.

Де може використовуватися технологія?

Насправді блокчейн може застосовуватися не тільки для створення криптовалюти. Це чудове рішення для створення смартконтрактів або тих, хто працює з перевірками коректності виконання переказів криптовалюти. Дехто навіть використовує подібну технологію в ігровій сфері, адже блокчейн цілком може відстежувати все, що здійснюється в онлайн-режимі. Достатньо лише виставити відповідні вимоги.  
Список можливостей поступово розширюється. Усе, що залишається користувачам, — тільки насолоджуватися можливостями блокчейну і розуміти, що дедалі більше продуктів створюватимуть за допомогою нього.



Теги: биткоин, криптовалюта, блокчейн
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх