Як правильно носити лінзи?

31.08.2017 08:47
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Як правильно носити лінзи?
Зважаючи на те, що лінзи практично половину доби перебувають у контакті з слизовою вашого ока, будьте обережні: правила знімання, одягання та зберігання продовжать життя не лише контактним лінзам, але й вашим очам. Детальніше читайте у "Країні Здоров'я".
Чистота
Одягайте і знімайте лінзи тільки чистими сухими руками (без крему). Жінкам одягати лінзи треба до нанесення макіяжу, а перед його видаленням - знімати. Також бажано користуватися косметикою з позначкою "для тих, хто користується контактними лінзами". Вибирайте якісну туш. Тіні використовуйте нежирні і відмовтеся від перламутрових - потрапляючи на лінзу, вони відображаються на ній практично назавжди.

Зважайте на термін
У кожної пари лінз є свій термін придатності. Після його закінчення лінзи треба замінити, навіть якщо вам здається, що старі все ще придатні. До речі, час їх служби вкорочують тютюновий дим, лак для волосся, неакуратне надягання і зняття, перебування в брудних місцях і інфекційні хвороби.


Вихідний для лінз
Будь-які контактні лінзи слід поміщати на ніч в контейнер. Залишитися в них можна тільки в нестандартних ситуаціях (наприклад, при ночівлі в поїзді або в новорічну ніч). При безперервному носінні підвищується ризик розвитку очних захворювань. Хоча б раз на тиждень давайте очам відпочинок і носіть окуляри.

Ємність
На стінках контейнера можуть накопичуватися відкладення, і якщо його не очищати, то бруд в'їдатиметься в лінзи і може потрапити в очі. Тому, надівши лінзи, промийте резервуар розчином і просушіть. Міняйте його для кожної нової пари лінз або один раз в три місяці.

Щоденна дезінфекція
Завдяки пористій структурі лінзи легко вбирають всілякий бруд з навколишнього середовища, а через постійний контакт з вологим теплим середовищем очних яблук на них утворюються органічні відкладення. Використовуйте для їх очищення не воду, а спеціальні дезінфікувальні розчини, які можна придбати в магазинах оптики.


Теги: Донбасс, здоровье, глаз, советы, линзы
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх