Маріупольські поліцейські допомогли родині переселенців зібрати дітей до школи

04.12.2016 15:33
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Маріупольські поліцейські допомогли родині переселенців зібрати дітей до школи

Жінка з трьома дітьми втекла від хаосу в окупованому Донецьку до Маріуполя, проте не може відправити дітей до навчального закладу через брак коштів. Дізнавшись про родину, Микола Побойний вручив матері усе необхідне, щоб діти, які пережили усе жахіття війни, змогли продовжити навчання у Маріуполі.
32-річна Катерина родом з Донецька. У мирному житті вона працювала продавчинею та самотужки виховує трьох дітей. Старшій дівчинці - 12, молодшому синові всього два рочки. У 2014 році, коли війна тільки постукала у двері мешканців Сходу, вона виїхала до Маріуполя, оформила допомогу, зняла житло, а небайдужі містяни як могли допомагали родині. Через деякий час через хворобу наменшого члена родини вона вимушена була повернутися до Донецьку. Жінка жила в окупованому місті серед свавілля та беззаконня майже 2 роки, інколи підробляла, щоб хоч якось прогодувати дітей. Кілька тижнів тому в її будинок влучив снаряд. Житло зруйноване, майже всі речі спалено, жити сім’ї ніде. Тільки щасливий випадок допоміг багатодітній матері вціліти. У цей час вона знаходилася в гостях у матері.
Тиждень тому, родина знову приїхала в Маріуполь. На останні збереження жінка зняла квартиру і зараз «оббиває пороги» соціальних служб, щоб оформити належну їй допомогу від держави. Двоє її дітей вже оформлені до навчального закладу, проте не можуть приступити до навчання через брак коштів на шкільне приладдя: зошити, канцелярію…Усе це матір трьох дітей придбати не має засобів. Але гостя не втрачає оптимізму та вірить, що мир таки запанує на Україні, а усі діти нашої країни більше ніколи не почують це страшне слово «війна».
Побачивши матеріал про цю родину на міському сайті, Валерій Шаповалов, який курирує роботу з неповнолітніми Центрального відділу поліції, вийшов з ініціативою підтримати переселенців.
Матір було запрошено до адмінбудівлі поліцейського відділу, де вона отримала з рук очільника місцевої поліції Миколи Побойного усе необхідне для того, щоб дітлахи змогли продовжити навчання. Вже з понеділка вони підуть до школи. А найменший малюк отримав солодощі та іграшки.
Источник http://mariupol-police.dn.ua/news/view/1242.



Теги: Донбасс, Мариуполь, полицейский, переселенец
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх