У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПАРКУ НА ДОНЕЧЧИНІ ЗРУЙНУВАЛИ УНІКАЛЬНУ СКЕЛЮ

06.05.2017 10:30
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПАРКУ НА ДОНЕЧЧИНІ ЗРУЙНУВАЛИ УНІКАЛЬНУ СКЕЛЮ

Під час військових навчань, що були проведені на території національного природного парку «Меотида» на Донеччині, військові зруйнували гранатометами скелю. Про це повідомляє правозахисна група “Екологія Право Людина”.

– Одна з наймальовничіших і найвищих скель каньйону р. Берди була обрана одним з підрозділів ЗСУ як мішень для стрільби з гранатометів різних типів, крупнокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та протитанкових ракет. Залишки таких боєприпасів були виявлені екологами по всій скелі та навколо неї. Розірваними та нерозірваними боєприпасами всіяна вся скеля та територія навколо. Поряд зі скелею виявлено чималу кількість воронок. Нерозірвані ракети знаходяться тут просто неба вже кілька місяців, – розповідають правозахисники.

МБО «Екологія-Право-Людина» звернулася до Державної екологічної інспекції України з проханням нарахувати збитки, нанесені зазначеним порушенням. Крім того, ЕПЛ направила звернення до Генеральної прокуратури України з проханням порушити відповідну кримінальну справу за статтею 252 Кримінального кодексу України.

Скеля знаходиться неподалік села Захарівка Мангушського району, на березі річки Берди, по якій проходить межа Донецької та Запорізької областей. Рослинність зруйнованої скелі, за інформацією правозахисників, занесена до Червоної книги України.

Источник: dotb.dn.ua



Теги: Донбасс, экология, парк, скала
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх