Безвіз: які документи потрібні для дитини

29.05.2017 15:50
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Безвіз: які документи потрібні для дитини

Щоб уникнути проблем, необхідно знати кілька важливих правил роботи безвізу

В Державній прикордонній службі України дали роз’яснення щодо режиму роботи безвізу з ЄС для дітей.

«Варто пам’ятати – щоб їздити до Європи без візи, обов’язково потрібно мати біометричний закордонний паспорт громадянина України. Така ж норма стосується і дітей. При цьому, паспорт громадянина України для виїзду за кордон дітям від народження і до 16 років оформляється строком на 4 роки. Після 16 років видаються паспорти з повним терміном дії – на 10 років», – йдеться у повідомленні погранслужби.

В той же час українцям зі звичайними, не біометричними закордонними паспортами, потрібно, як і раніше, оформлювати візу.

При оформленні документів для поїздок дитини за кордон фахівці радять звернути увагу, що до 12 років діти не здають відбитки пальців, тим не менш такий паспорт зберігає статус біометричного і дає дозвіл на безвізовий в’їзд до ЄС.

«Вже з 12 років ця процедура є обов’язковою, а підпис дитини при оформленні паспорта ставиться, починаючи з 14 років», – повідомляють в ДПСУ.

Також прикордонники уточнюють, що неповнолітні віком від 16 років мають право подорожувати до Європи без віз самостійно, до 16 років виїжджати за межі України можна лише у супроводі обох батьків, або у супроводі одного з батьків чи з довіреною особою, маючи при собі нотаріально завірену згоду батьків.

«Також запам’ятайте, якщо дитина віком до 16 років виїжджає з одним із батьків (опікунів, усиновлювачів), то необхідна нотаріально завірена згода другого з батьків (опікуна, усиновлювача). В той же час якщо один із батьків живе за кордоном, то згоду засвідчують у консульських установах МЗС України. Окремо додамо, що якщо один із батьків не хоче підписувати згоду, то такий спір вирішується у судовому порядку», – йдеться у повідомленні.

 

Источник: https://politeka.net 



Теги: Донбасс, ребенок, документы, безвизовый режим
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх