Суд прийняв рішення розсекретити всі томи справи Гонгадзе

15.09.2017 21:49
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Суд прийняв рішення розсекретити всі томи справи Гонгадзе

Печерський суд прийняв рішення розсекретити всі томи справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 09:00–11:00, 13:00–15:00 та 17:00–19:30 на телеканалі ZIK) заявив редактор відділу політики Газети «День» Іван Капсамун.

«Суд прийняв рішення розсекретити всі томи справи Гонгадзе щодо виконавців. В цій частині справи є покази Пукача в яких він відверто каже, що ця людина давала вказівку. Литвин, Кучма – це він називає ці прізвища. В Печерському суді, коли вже виголосили вирок, то його запитали, чи він погоджується, він сказав, що погодиться, коли разом з ним буде сидіти Кучма і Литвин. Всі докази там існують», – розповів пан Капсамун.

Також гість програми зазначив, що лише місяць тому ГПУ ввела в єдиний реєстр справу, яка стосується шантажу і погроз Пукачу. Позицію Пукача підтримує журналіст Олексій Подольський.

«Наведу ще один приклад. Буквально місяць тому ГПУ ввела в єдиний реєстр справу, яка стосується шантажу і погроз Пукачу, який публічно про це заявив під час суду. Тут його позицію підтримує Олексій Подольський, хоча вони є антагоністами. Олексій Подольський вважає, що таким чином можна вийти на замовників. Пукач публічно на суді казав, що його змушували казати, що це не Литвин і Кучма замовники, а Мороз або Марчук», – сказав пан Капсамун.

Іван Капсамун зауважив, що до Пукача приходили залякувати не лише представники прокуратури, до нього приходила адвокат Валентина Теличенко.

«Він розповідав, що до нього приходили залякувати представники прокуратури, до нього приходила адвокат Валентина Теличенко. Через це касаційний суд прийняв рішення, що Валентина Теличенко не має права представляти Мирославу Гонгадзе в суді. По цій справі можна знімати цілий телесеріал. Там є настільки багато сюжетів. І щоб цей клубок розплутати потрібні неймовірні зусилля», – переконаний Капсамун.

До слова, раніше Іван Капсамун заявив, що у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе є всі докази, але немає бажання довести її до кінця.

«Коли йдеться сьогодні про докази, то в справі щодо вбивства Гонгадзе є всі докази. Просто немає бажання довести цю справу до кінця. І в цьому ж проблема. І ця безкарність буде безкінечно породжувати нові злочини. І коли є безкарність першої особи країни, чи особи, яка була двічі президентом, це буде множитися», – переконаний пан Капсамун. 

Источник: zik.ua



Теги: Донбасс, суд, Гонгадзе, дело
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх