У зоні АТО він розгортається за 24 години (ВИДЕО)

21.05.2016 20:36
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У зоні АТО він розгортається за 24 години (ВИДЕО)

В зоні АТО ефективно функціонує медичний польовий стабілізаційний підрозділ ВДВ. Цей мобільний сучасний медичний пункт, єдиний у своєму роді в нашому війську. Обладнання та надсучасну апаратуру для його функціонування передали Сполучені Штати Америки. Цей медичний підрозділ розгортається у визначеному районі за 24 години. Його операційні відділення можуть бути готовими до роботи всього за 2 години.

Американські колеги укомплектували цей медичний польовий підрозділ всім необхідним. Зокрема, медикаментів вистачить для надання допомоги трьом тисячам пацієнтів. Цей мобільний стабілізаційний підрозділ одночасно може прийняти близько сотні поранених. Наші лікарі свого часу під час міжнародних навчань перейняли досвід експлуатації такого сучасного медичного пункту.
Як розповів виконуючий обов’язки начальника медичної служби командування ВДВ майор медичної служби Віталій Череватов, основне завдання цього медичного мобільного пункту – це стабілізувати стан здоров’я пораненого бійця, підготувати його до евакуації у військові госпіталі.

– У тому місці, де він нині базується в одному з районів зони АТО, неподалік підготовлено майданчик для посадки медичного вертольоту, – розповів офіцер. 


Стабілізаційний підрозділ має приймально-сортувальне відділення, стабілізаційну палату з передопераційною, операційною та післяопераційною, логістичне приміщення та аптеку.

Мобільний польовий стабілізаційний підрозділ умовно можна поділити на дві частини – діагностичну та лікувальну. Перша частина дозволяє здійснювати будь-яку діагностику, в тому числі і лікувальну, повний аналіз крові, рентгеноскопію, ультразвукову та інші види діагностики. Друга – лікувальна частина, це операційні та реанімаційні.

Окрім того, мобільний польовий пункт може проводити комплекс санітарно-гігієнічних, протиепідемічних заходів та здійснювати медичну розвідку в зоні розгортання.

До речі, мобільний польовий стабілізаційний підрозділ повністю автономний. Роботу обладнання за будь-яких умов забезпечують дизельні електрогенератори, адаптовані до нашого палива, системи живлення та кондиціонування європейського стандарту.
Валентин ШЕВЧЕНКО.


Фото: Роман ДРАПАК.

Теги: , война, госпиталь, АТО
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх