Жебрівський хоче об’єднати Селидове та Новогродівку

20.07.2016 20:10
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
Жебрівський хоче об’єднати Селидове та Новогродівку

Сьогодні, 20 липня, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський здійснив робочі поїздки до міст Новогродівка та Селидове, де заслухав звіти місцевих керівників про готовність розпочинати роботи з модернізації інфраструктури.
Згідно затвердженого фінансування за рахунок обласного та державного бюджетів Селидове отримає на будівництво 51 млн грн. Свою частину в рамках співфінансування також виділяє місто. Серед проектів – капітальний ремонт вуличного покриття та мосту, реконструкція міської котельні та системи водовідведення, забезпечення зовнішнього освітлення, в тому числі в м. Гірник, смт Курахівка, Цукурине та Українськ, тепломодернізація медичних, освітніх, соціальних об’єктів.
На отримання другого траншу від Європейського інвестиційного банку подано пропозицій ще на 220 млн грн. "Якщо ми отримаємо ці кошти, Селидове буде у найкращому становищі. На одного жителя в середньому припадатиме найбільше грошей, виділених на інфраструктурні проекти області", - наголосив Павло Жебрівський.
Він також висловив задоволення високим рівнем підготовки місцевої влади. "По всім об’єктам є проектно-кошторисна документація та експертизи. Можливо, тут не буде "намащених губ". Багато міст і районів ремонтують парки, центральні майдани. Селидове пішло іншим шляхом. Місто взялося капітально робити дороги, водовідведення, каналізацію. Окрасою стане українська гімназія. Тобто влада закладає базис для життєдіяльності на роки вперед", - підкреслив очільник області.
У Новогродівці, яка отримає 75,5 млн грн бюджетного фінансування, у голови Донецької ОДА виникли зауваження щодо неготовності окремих експертиз, зокрема на ремонт мереж водопостачання. Водночас місто інвестує власні надходження в додаткове оснащення опорної школи спортивно-розважальним комплексом.
Питання децентралізації однаково актуальне для обох міст. На думку Павла Жебрівського, логічно, щоб Селидове та Новогродівка об’єднались в одну громаду разом із наближеними населеними пунктами. Він зазначив, що перспективний план формування громад, затверджений торік, недосконалий і потребує коректив, але вносити їх потрібно з урахуванням інтересів мешканців.
"Домовились провести спільну нараду і будемо шукати оптимальну модель громади. Мені часто видається, що багато керівників керуються лише проблемами сьогодення, а нам треба дивитись як мінімум на 15-20 років уперед", - наголосив очільник області.



Теги: Донбасс, Новогродовка, Селидово, инфраструктура, модернизация, Жебривский, громада
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх