ГК «Нафтогаз України» стала постачальником «останньої надії» для клієнтів «Донецькоблгазу»

19.10.2020 12:15
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
ГК «Нафтогаз України» стала постачальником «останньої надії» для клієнтів  «Донецькоблгазу»

З 1 жовтня до 1 грудня ГК «Нафтогаз України», як постачальних «останньої надії» (ПОН), обслуговуватиме клієнтів ПАТ «Донецькоблгаз». Про це повідомляється на сайті компанії ГК «Нафтогаз України» https://gas.ua/.

В компанії зазначили, що ціна газу від постачальника «останньої надії» у жовтні становить 5,55 грн/куб.м з ПДВ та без вартості доставки (розподілу). Ціну газу на листопад ПОН оголосить наприкінці жовтня. Клієнти ПОН отримають платіжки за поставлений газ, де будуть вказані реквізити, за якими потрібно здійснити платіж.

В компанії також нагадали, що до 1 грудня кожен клієнт постачальника «останньої надії» має знайти нового ринкового постачальника газу, оскільки ПОН постачає газ споживачу не більше 60 днів на рік.

«Ознайомитися з переліком газопостачальних компаній, які пропонують газ населенню, можна на двох ресурсах: ГазПравда https://gazpravda.com.ua/novyny/tsiny-na-haz-u-zhovtni-u-koho-deshevshe та Газотека https://gasoteka.ua-energy.org/», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо,  постачальник «останньої надії» - це страховка, яка дасть можливість споживачу не залишитися без газу у разі, якщо він не зможе отримувати  цей ресурс від свого постачальника. Побутовий клієнт може потрапити на ПОН у випадку, коли: постачальник збанкрутував або ліквідований; ліцензія постачальника призупинена або анульована; клієнта немає у реєстрі споживачів у жодного постачальника; постачальник не замовив для клієнта газ. ПАТ «Донецькоблгаз» не зміг замовити газ для своїх клієнтів.

Постачальник «останньої надії», як механізм страхування споживачів, з’явився з 1 серпня 2020 року, коли в Україні запрацював ринок газу для населення, і домогосподарства змогли вільно змінювати газового постачальника. Урядовий конкурс серед компаній-постачальників на роль ПОН виграло ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».



Теги: Украина, Донецкая область, цена, Нафтогаз, газ, население
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх