У Києві заявили про перетворення України в східний фланг НАТО

20.05.2017 08:10
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
У Києві заявили про перетворення України в східний фланг НАТО

Заступник глави українського уряду Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна стає східним флангом НАТО. З такими словами віце-прем'єр звернулася до присутніх на заході з нагоди двадцятої річниці заснування Центру інформації та документації альянсу в Києві.

«Зараз, як мені здається, Україна стає де-факто східним флангом Північноатлантичного альянсу. Це відбувається тому, що ми для себе визначили всі політичні, оборонні завдання для країни, виходячи з тих реалій, які дуже чітко встали перед нами з 2014 року», - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе разом з тим зазначила, що відмова Києва від позаблокового статусу «є дуже важливим і серйозним кроком».

У квітні президент України Петро Порошенко затвердив програму співпраці країни з НАТО на 2017 рік. У лютому глава держави повідомив про намір провести референдум про вступ країни до Північноатлантичного альянсу.

У липні 2016 року року на засіданні Комісії НАТО - Україна в рамках саміту Північноатлантичного альянсу в Варшаві був прийнятий так званий Всеохоплюючий пакет допомоги реформам в Україні. Документ передбачає допомогу Києву в сфері кібероборони, тилового забезпечення, реабілітації поранених солдатів, розмінування та ліквідації саморобних вибухових пристроїв.

Україна відмовилася від позаблокового статусу в грудні 2014-го. Тоді Верховна Рада внесла відповідні зміни в законодавство країни.

Источник: vectornews.net



Теги: Украина, Донбасс, НАТО, перевоплощение
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх