ТОП 3 причини додати спаржу в раціон

20.04.2017 22:43
Распечатать новость Уменьшить шрифт Увеличить шрифт
ТОП 3 причини додати спаржу в раціон

Якими вітамінами багата спаржа і користь для організму - читайте у "Країні Здоров'я"

 

Джерело вітамінів і мінералів

Спаржа буквально переповнена вітамінами, і, як наслідок, благотворно впливає на наш організм в самих різних аспектах. Це, по-перше, сильний антиоксидант і, за сумісництвом, головний помічник для здоров'я наших волосся і шкіри вітамін А по-друге - вітамін В, відповідальний за роботу пам'яті, уваги і підтримка хорошого настрою, по-третє - основний захисник нашого імунітету вітамін С.

Крім цього, спаржа багата калієм, магнієм, цинком і натрієм. Всі ці мінеральні речовини, в достатку присутні в її хімічному складі, дозволяють справедливо називати спаржу одним з найкорисніших продуктів.

Багате джерело клітковини

Клітковина, яка міститься в спаржі у великих кількостях, робить цей овоч незамінним для тих, хто має проблеми з кишечником. Вона благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує перистальтику кишечника і допомагаючи підтримувати високу швидкість метаболізму.

До речі, саме завдяки такому великому вмісту клітковини спаржа дарує нам особливо швидке відчуття ситості, яке рятує від переїдання.

Користь для внутрішніх органів

Люди, котрі включили спаржу в свій постійний раціон, оберігають себе від хвороб нирок: справа в тому, що цей овоч багатий калієвими солями, що перешкоджають утворенню каменів. До того ж спаржа - натуральний діуретик, що дозволяє м'яко очищати один з найважливіших органів людського організму.

Спаржа - головне рослинне джерело незамінною для нас амінокислоти аспаргіна (звідси і ботанічна назва спаржі - Aspáragus). Аспаргін, що входить до складу цього овоча, знижує кров'яний тиск, розширює судини і зміцнює серцевий м'яз.



Теги: Донбасс, еда, питание, советы, спаржа
    • Очаровательная Николь Кидман превратилась в другую знаменитую киноблондинку (ВИДЕО) Очаровательная Николь Кидман ...
    • Оскар-2014: лучший фильм года - "12 лет рабства" (ВИДЕО) Оскар-2014: лучший фильм года - ...
    • Сексуальная Навка и её мужчины приготовили новые трюки!  Сексуальная Навка и её мужчины ...
    • Топ-50 суперголов лучшего футболиста мира! Топ-50 суперголов лучшего ...

Вверх